La 1ª Nit del Turisme al Bages permetrà demostrar que és un sector emergent i amb futur al territori

www.elsetmanari.cat
Redacció: Ester Puig

bages-impuls-el-setmanari-400-222La 1ª Nit del Turisme al Bages se celebrarà el proper dimecres, 3 de desembre al Mas de la Sala de Sallent i és una iniciativa de Bages Impuls, una associació oberta a tot el sector que, des de fa més d’un any, ha posat a debat i anàlisi la realitat del turisme a la comarca. El preu del sopar és de 40 euros, i la data límit d’inscripció, finalitza aquest divendres. El president de Bages Impuls, Ignasi Sala ha explicat que aposten per “anar tots a una, i potenciar el turisme al Bages”.

La comarca del Bages tindrà, per primera vegada, la seva Nit del Turisme que permetrà visualitzar la realitat d’un sector que creix de forma permanent i que es converteix en un dels eixos estratègics que han d’ajudar a reactivar l’economia del territori. La 1ª Nit del Turisme al Bages se celebrarà el proper dimecres, 3 de desembre al Mas de la Sala de Sallent i és una iniciativa de Bages Impuls, una associació oberta a tot el sector que, des de fa més d’un any, ha posat a debat i anàlisi la realitat del turisme a la comarca. El preu del sopar és de 40 euros, i la data límit d’inscripció, finalitza aquest divendres.

El president de Bages Impuls, Ignasi Sala ha explicat que aposten per “anar tots a una, i potenciar el turisme al Bages”. Pel que fa Joan Torra, membre de CoExperience creu que “cal aixecar actius i crear sinergies”, entre totes les persones i organitzacions que treballen en l’àmbit de l’hostaleria, restauració, esdeveniments, comunicació, menjar de proximitat, vins de la terra, etc.

Una dels objectius de Bages Impuls és empènyer el sector del turisme amb el suport i la complicitat de les institucions públiques, començant per l’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages i la Generalitat de Catalunya.

Fran Brunet i Ricard Vilalta, de “Bages, terra de vins”, en representació de tots els cellers i del patrimoni de pedra seca, volen “generar una oferta solida i que aquesta inclogui també la gastronomia” per reforçar el turisme del territori i aconseguir que l’usuari gaudeixi d’aquest paquet d’experiències, com és el cas de la recent comercialització del producte Viu el Bages (viuelbages.cat) que, per primera vegada, aplega els actius més importants de la comarca, juntament amb una vintena d’activitats, perquè tothom qui vulgui, pugui conèixer i gaudir del territori. En aquest sentit, l’activitat de Bages Impuls facilita el contacte i el treball col·laboratiu entre agents privats i també públics del sector del turisme.

Carles Jódar, de “MengemBages“, assegura que el Bages és una comarca rica en varietat de productes. Com a cooperativista, creu que s’ha d’apostar per unir tots els sectors cap a una mateixa direcció, per potenciar les dues “C”: compartir i col·laborar entre tots. “La gastronomia té un potencial brutal en la comarca”, assegura.

En la mateixa línia, Oriol Mayordomo, d’Escampalaboira.cat, assegura que la “col·laboració entre tots és clau per tirar endavant aquest tipus de projectes per impulsar el territori. En representació del gremi d’hosteleria del Bages van entrar a Bages Impuls, ells asseguren que els restauradants són peça clau perquè un territori esdevingui turístic”.

La 1ª Nit del Turisme al Bages també servirà per demostrar la qualitat de productes i de cuiners de la comarca  amb un sopar que anirà a càrrec d’Abat Cisneros de Montserrat; Món Sant Benet, Parador de Cardona i Mas de la Sala de Sallent. Cada plat del sopar anirà acompanyat d’un vi de la Denominació d’Origen Pla de Bages.

A la 1ª Nit del Turisme hi haurà un reconeixement a persones o entitats que hagin destacat per la seva contribució a la promoció de la comarca.  Serà una manera de demostrar que el turisme és un sector emergent al Bages i que té un potencial important pel seu patrimoni, per la seva riquesa mediambiental i per les múltiples activitats que neixen vinculades amb els esports, les tradicions o les fires temàtiques.

Sopar de proximitat maridat amb vins DO Pla de Bages
Entrant (El Sagal, Molí de Collbaix)
Crema de rovellons del país amb papada, botifarra del perol i aire de tòfona
Peix (Picapoll blanc, Abadal)
Llom de rap rostit amb cremós de carabassa i textures de mandarina a la vainilla
Carn (Bernat 2012, Oller del Mas)
Masseter de Ral d’Avinyó amb moniato i castanyes)
Postres (Gran reserva brut Nature, Gibert)
Records d’infància
Cafès, petits fours i digestius de Montserrat

La clausura
La clausura començarà amb la presentació dels Xefs dels hotels elaboradors del sopar: Cesar Alos, del Parador de turismo de Cardona, Antoni Chumillas, de Montserrat, Jordi Llobet, de L’O de Món Sant Benet i Ignasi Sala, del Mas de la Sala. A continuació, s’entregarà el Premi Bages Impuls al turisme al Sr. Josep Lluís Iriberri.