Agents privats del Bages fan front comú per promocionar el turisme

Les empreses agafen les regnes per vertebrar un projecte que no es limiti als mandats polítics.

CARMINA OLIVERAS | REGIÓ 7 | MANRESA

29 de novembre de 2014, Agents privats del Bages fan front comú per promocionar el turismeDiversos agents privats del Bages s’han agrupat dins l’associació Bages Impuls per promocionar la comarca turísticament. Estan convençuts que el Bages «té potencial» i s’han posat entre cella i cella fer néixer un projecte turístic que pugui ser durador en el temps.

Ignasi Sala (del Mas de la Sala), un dels impulsors, explica el perquè de la nova entitat: «el sector públic idea projectes de turisme, però després, ja sigui perquè no hi ha pressupost o perquè arriben un altre cop eleccions i els polítics canvien, acaben desapareixent; per això creiem que ho ha de liderar el sector privat».

Sala exposa també el «canvi de mentalitat» que, al seu entendre, cal a tots els agents que puguin estar implicats en el turisme i que passa per anar junts i no separats, «per aglutinar esforços i propostes» amb els que, anteriorment, es podien veure com a competència. «Hem de potenciar el Bages d’una manera col·laborativa, anar tots a l’una per fer possible que sigui un atractiu turístic de veritat».29-nov-2014-foto

En aquesta línia, indica que l’associació treballa en dues línies d’actuació: «aixecar els punts turístics ja existents» i «provocar sinergies entre el sector que puguin desembocar en productes comercials », com la capsa regal Viu el Bages, la primera criatura que ha parit Bages Impuls «en un temps rècord de tres mesos», subratlla. Es tracta d’un paquet que permet al comprador escollir entre els hotels Món Sant Benet, Abat Cisneros de Montserrat, Parador de Cardona o Mas de la Sala de Sallent i que inclou descomptes i propostes per fer turisme pel Bages.

El sector públic fa projectes, però sovint desapareixen per falta de diners o canvi de polítics», diuen els impulsors.

El timó el porta el sector privat, però Sala assegura que no tanquen la porta a les institucions públiques, que es preveu que també s’hi puguin sumar per remar «en la mateixa direcció». De fet, l’entitat ja ha fet reunions amb el Consell Comarcal i amb diversos ajuntaments, com el de Manresa.

Un sopar molt ignasià per agafar empenta

CARMINA OLIVERAS | REGIÓ 7 | MANRESA

Una de les primeres iniciatives que durà a terme la nova associació d’empresaris Bages Impuls serà el sopar d’aquest dimecres que ve, 3 de desembre, una data que no s’ha escollit a l’atzar.

Coincideix amb la festivitat de Sant Francesc Xavier, patró del Turisme i mà dreta de sant Ignasi de Loiola, «un fet que ens lliga directament amb la iniciativa Manresa 2022», explica Ignasi Sala, any de commemoració del 500è aniversari de l’estada del sant a Manresa, a través del qual el consistori manresà està vertebrant una proposta turística.

La idea és instaurar la que s’ha anomenat Nit del Turisme al Bages cada any pels vols de la mateixa data, en el que ha de ser una vetllada «de col·laboració entre persones i organitzacions que treballen en l’àmbit de l’hostaleria, la restauració, els esdeveniments, la comunicació, els vins o els productes de proximitat», entre d’altres propostes, sense deixar de banda, insisteix l’entitat, «les institucions públiques». En cada sopar es reconeixerà la tasca de persones o entitats que hagin destacat en la promoció de la comarca, un guardó que enguany recaurà sobre Josep Lluís Iriberri, director de l’Oficina Tècnica del Camí Ignasià.

El sopar estarà elaborat pels xefs de l’Abat Cisneros, del Mas de la Sala, del Parador de Cardona i de L’O de Món Sant Benet, Jordi Llobet, posseïdor d’una estrella Michellin, que liderarà el grup de cuiners. L’àpat val 40 euros i les places s’han limitat a 250. És obert a tothom, tingui o no en marxa algun tipus de negoci turístic.