Comunitat Slow Food

Comunitat Slow Food Catalunya Central

Neix Slow Food Catalunya Central, on agrupa: Pagesos, cuiners, mestres i persones a títol individual

La comunitat de SlowFood de la Catalunya Central de Bages Impuls està integrada per una quarantena llarga de persones, la majoria del Bages, però també del BerguedàSolsonès i Moianès.

En la seva fundació  s’han concretat uns objectius i el pla d’actuació de la nova comunitat, que es planteja principalment la promoció del producte de proximitat, afavorint el contacte entre els pagesos i elaboradors i els cuiners de la zona. D’aquesta manera es donarà continuitat a la feina feta els darrers anys per Bages Impuls i Proper, que s’ha anat concretant, entre d’altres, amb la celebració de les 4 Temporades Gastronòmiques del Bages, i una sèrie trobades entre cuiners i productors.

A més, durant el curs escolar passar, el 2022-23, va tenir lloc la primera experiència al Bages del projecte educatiu Slow Food Educa, amb la participació de l’escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages, en projecte de recuperació de la col verda manresana, implicant, a més dels alumnes de l’escola, la comunitat educativa, pagesos i cuiners.

Els impulsors consideren que tota aquesta feina prèvia encaixa perfectament en l’ideari d’Slow Food Internacional, una organització que treballa perquè tothom tingui accés a un menjar que sigui bo: bo per a qui el menja, bo per a qui el produeix i bo per al planeta.

Slow Food Internacional

Slow Food Internacional es va crear els anys 80 a Itàlia per un grup d’activistes encapçalat per Carlo Petrini, amb l’objectiu inicial de promoure la defensa de les varietats tradicionals, una alimentació saludable, el plaer gastronòmic i un estil de vida més pausat. Al llarg dels anys, el moviment ha anat evolucionant i ara treballa tot el sector de l’alimentació, ateses les connexions que hi ha entre el que portem al nostre plat, el planeta, la gent, la política i la cultura. A dia d’avui Slow Food és un moviment global, amb milers de projectes i milions de persones en 160 països.

Les comunitats Slow Food com la que ara es constitueix per a la Catalunya Central s’han creat per treballar a nivell local. Les comunitats coordinen i organitzen esdeveniments i activitats en ciutats i pobles arreu del món. Hi ha més de 1.500 comunitats Slow Food escampades pels cinc continents.

Si vols seguir el dia dia de la nostra comunitat ho pots fer a instagram