2a Fira ViBa. La Fira del Vi del Bages

LA SEGONA EDICIÓ DE LA FIRA VI-Ba

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LA 2A FIRA VIBA, LA FIRA DEL VI DEL BAGES, QUE FA UN IMPORTANT SALT QUALITATIU

• Unes 3.500 persones han passat pels diferents actes de la Fira, que s’han portat a terme entre divendres i diumenge
• L’organització fa una valoració molt positiva del certamen, que posa en valor la cultura vitivinícola del territori
• Els tastos de vins, la gastronomia i l’art han estat els principals atractius

La segona edició de la Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages, ha estat tot un èxit. Unes 3.500 persones han assistit als diferents actes que s’han celebrat entre divendres i diumenge a Manresa, i que han tingut la Fira de vins i la Mostra gastronòmica de la plaça Sant Domènec, així com la Nit de Picapolls al Parc de la Seu, com a grans protagonistes. Més enllà de les xifres, l’organització destaca que el certamen ha aconseguit fer un important salt qualitatiu quant a format i a l’experiència dels participants, que han pogut gaudir dels vins de la DO Pla de Bages i de productes de la comarca amb molt bon ambient, interactuant amb els productors i en uns espais emblemàtics.
La plaça Sant Domènec ha estat el centre neuràlgic del certamen durant les jornades de dissabte i diumenge. Es calcula que unes 2.500 persones han passat per la Fira de vins i la Mostra gastronòmica que s’hi ha celebrat, i que han estat una oportunitat per degustar els vins de la DO Pla de Bages, participar en tastos conduïts per experts enòlegs i gaudir amb les propostes dels Fogons Gastronòmics del Bages, un col·lectiu de cuiners professionals de la comarca que té l’objectiu de promocionar la gastronomia i posar en valor els productes del territori.
Els cellers i restaurants participants han mostrat la seva satisfacció tant pel que fa a la participació com per al bon funcionament i el format del certamen. S’ha de tenir en compte que la Fira de vins ha estat una magnífica oportunitat de conèixer els cellers de la DO Pla de Bages i conversar amb els seus responsables, que a la vegada han pogut copsar en primera persona les opinions dels assistents.

Junt amb el vi i la gastronomia, també hi ha hagut el maridatge de la música de la mà de tres formacions –Royal Flam Band, La Caravaggia i Harpo’s Band–, que en diferents moments han ofert un repertori de jazz, swing i música antiga. Per tal que la Fira ViBa pogués ser una activitat per a tota la família, la plaça Sant Domènec ha acollit un espai infantil de jocs amb La Xarranca i un joc de pistes i enigmes relacionats amb els vins, cellers i la història del Pla de Bages anomenat Els tresors del Pla de Bages.
El moment més concorregut de la Fira de vins i la Mostra gastronòmica va ser la tarda-vespre de dissabte, en què la plaça Sant Domènec es va omplir a vessar.
Pel que fa a La Nit de Picapolls sota la llum de la lluna, una proposta de la Fira ViBa i de Vi_suals19, es va celebrar divendres al vespre al Parc de la Seu de Manresa amb una gran acollida. Es calcula que hi van assistir més d’un miler de persones.
En el marc de la vetllada, es van poder degustar una desena de vins de la DO Pla de Bages elaborats amb la varietat picapoll acompanyats de delícies gastronòmiques cuinades pels Fogons Gastronòmics del Bages. No hi va faltar la música de la mà de Mon Petit Món i del DJ Ferri B, així com l’actuació dels castellers Picapolls de la Gavarresa.
L’objectiu de la Fira ViBa, que inclou Vi_suals 19, és posar en valor la cultura vitivinícola del territori i esdevenir una festa per a la ciutadania. La participació global ha estat lleugerament superior a la de l’any passat, en què hi va haver unes 3.000 persones. Es calcula que les 3.500 persones que han pres part enguany en el certanem han gaudit de més de 10.000 degustacions de vins i de gastronomia.
L’organització de la Fira ViBa és a càrrec de BagesImpuls! i del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages amb el suport de l’Ajuntament de Manresa. El certamen compta amb BBVA CX com a patrocinador principal.