6a Nit del Turisme del Bages

El sector del turisme demostra bona salut a la 6a Nit del Turisme al Bages.

  • Benvigut Aligué i Ferran Debant, guardonats amb els premis BagesImpuls! al turisme. La festa es celebrarà el proper dimarts, 3 de desembre al Mas de la Sala

Al voltant de 150 persones vinculades amb el sector del turisme de la comarca del Bages van participar aquest dimarts a la Nit del Turisme, que enguany es va celebrat al Mas de la Sala. La iniciativa és de BagesImpuls!, entitat que té com a missió principal la dinamització i posada en valor d’aquest sector des de la perspectiva privada.
Un dels moments àlgids de la Nit del Turisme és l’entrega dels premis BagesImpuls!. Aquests reconeixements es fan a persones que representen empreses o iniciatives d’èxit que tinguin a veure directa o indirectament amb el turisme. En aquesta ocasió i per primera vegada, es van donar dos premis: el premi al turisme per en Benvingut Aligué Torras, per la seva trajectòria a càrrec d’un dels restaurants més emblemàtics i guardonats de la comarca, com a cuiner i com a empresari. I un nova modalitat de premi, el premi Impuls, atorgat a una persona, equip o projecte que de forma indirecta ha incidit en la repercussió turística del Bages. El primer premi Impuls va ser per en Ferran Debant Garcia, per la seva implicació personal amb el territori i per la seva tasca al capdavant del Grup Taelus de comunicació, entre d’altres empreses. Els premiats en les cinc edicions anteriors han estat: el jesuïta José Luis Uriberri, impulsor del Camí Ignasià; Joan Soler, president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, Ferran Climent, director científic del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, Jordi Vilaseca, director de la l’escola Joviat d’hoteleria i pel Josep Saez, president del bàsquet Manresa.
A part d’empresaris i emprenedors, també va assistir a la Nit del Turisme, Octavi Bono, el director general de turisme de la Generalitat, així com alcaldes, regidors i representants del Consell Comarcal del Bages. En els parlaments es va fer esment la bona entesa entre el sector públic i el privat en aquest àmbit. Els aperitius de benvinguda es van fer a partir de tres quarts de set de la tarda. Abans de passar al sopar, es va fer la presentació del reportatge Bages Gastronòmic de la revista Cuines i un tast d’olis de la comarca, també es van presentar diferents projectes de futur de l’entitat organitzadora.
La Nit del Turisme del Bages té un caràcter itinerant entre els quatre establiments que es responsabilitzen de la proposta gastronòmica: Hotel Mon Sant Benet, Hotel Abat Cisneros de Montserrat, Hotel Mas de la Sala i Hotel Parador de Cardona.