Neix la primera guia d’activitats turístiques del Bages

•La guia “Viu el Bages”, promoguda per l’associació Bages Impuls, vol fer visible la variada oferta turística de la comarca

•Un projecte fet des dels privats amb col·laboració amb les administracions públiques

El sector del turisme al Bages aprofita la pandèmia per posar-se en valor. Malgrat les dificultats causades per les restriccions, el sector es reivindica i s’encara cap al futur. I ho fa amb la publicació de la primera guia anual d’activitats turístiques del Bages, la Guia Viu el Bages.

Amb 10.000 exemplars, la guia es presenta en format imprès i es trobarà a les habitacions dels hotels més rellevants de la comarca, a les oficines de turisme i a tots els establiments turísitcs que apareixen a la mateixa publicació.

L’edició d’enguany es subdivideix en cinc apartats. La secció de gastronomia presenta les suculentes propostes de diversos restaurants. L’apartat d’allotjaments ens mostra una interessant oferta d’hotels, cases rurals i apartaments turístics. A activitats hi trobem des de propostes culturals fins esportives, passant per l’adrenalina dels salts en paracaigudes, les runes d’un poblat íber o una experiència modernista al centre de la ciutat. L’enoturisme mereix un capítol a part a la guia amb un ampli catàleg d’experiències per tastar el millor dels vins de la DO Pla de Bages. Per últim, hi trobem una apartat d’agenda on destaquen algunes de les festes més nostrades i una selecció d’esdeveniments que el viatger no s’ha de perdre.

L’objectiu de la guia és que un visitant no passi pel Bages sense conèixer l’ampli ventall d’experiències que li ofereix aquest territori. “Presentar-li tota l’oferta, pot decidir-lo a allargar la seva estada o fer que torni un altre dia a gaudir, amb els seus, dels atractius de la comarca” Diu Nani Sala, president de Bages Impuls.
Tot i l’amplitut de l’oferta que presenta la primera la Guia Viu el Bages, els seus promotors són conscients que no totes les activitats hi són representades. Des de Bages Impuls esperen que l’èxit d’aquesta primera edició convenci molts altres a ser presents en properes edicions. Amb tot, i malgrat la situació de crisi en que ens trobem, des de l’associació Bages Impuls estan satisfets de la implicació del sector. Un sector que “ha demostrat, una vegada més la seva tenacitat i la seva il·lusió pel futur de turisme a la comarca” en paraules de Sala.

Si el turisme al Bages pot és una realitat, és sobretot gràcies a l’aposta ferma de les empreses, però també a la consolidació de la col·laboració público-privada. L’exponent d’aquesta col·laboració el trobem en Bages Turisme, l’entitat que aplega a tots els ajuntaments de la comarca, i que també compta amb la pota privada, representada per l’associació Bages Impuls. La guia, amb la inclusió d’activitats de titularitat tant pública com privada, n’és un dels exemples.

Bages Impuls és una entitat oberta a tot el sector turístic de la comarca que s’hi vulgui sumar. Ara mateix, compta amb més de 50 socis, entre les empreses més destacades del sector, petits emprenedors, gremis i altres agrupacions privades. L’associació fa més de set anys que promou el Bages com a destinació turística amb nom propi a la Catalunya interior. Amb aquesta finalitat, Bages Impuls ha impulsat diversos projectes entre els quals destaquen: totes les edicions de la Nit del Turisme, l’entrega dels Premis Bages Impuls, l’organització de la Fira del Vi del Bages (Fira Viba) i de les jornades anuals de formació i networking. Bages Impuls també forma part de la majoria de projectes que posen el valor l’atractiu turístic del territori, com la Fira del Tomàquet, Fira Nuvis, l’ExpoBages, el Consell de turisme de l’Ajuntament de Manresa, el projecte Manresa 2022 i el ja esmentat, Bages Turisme.

L’entitat està decidida a publicar, cada any, la Guia “Viu el Bages”.

https://bagesimpuls.org/guiaviuelbages22/index.html