El Bages innova per ser una destinació turística

Més de 80 persones d’àmbits ben diversos han participat activament en la jornada de Bages Impuls per fer créixer el potencial turístic del Bages, dirigida pel prestigiós Alfons Cornella.

bages-impuls-co-experience-02 El Bages és des d’aquest dilluns pionera en l’àmbit de la innovació aplicada al turisme. Un èxit organitzatiu de l’entitat Bages Impuls, que ha sabut plantejar un acte amb un estil original, que buscava la implicació de tots els assistents, i que ha aconseguit inspirar i motivar la col·laboració.

Més de 80 persones d’àmbits ben diversos han participat activament, aquest dilluns al matí al Museu de la Tècnica, en una jornada sobre el potencial turístic del Bages, que ha estat dirigida pel prestigiós Alfons Cornella, fundador d’Infonomia, i coordinada per David Joan Torra, de Co-Experience.

“L’exercici demostra que hi ha molt a activar”, ha dit Cornella a tall de conclusió d’una de les activitats de la jornada, un taller que consistia a descobrir actius insòlits. De propostes se n’han recollit moltes, i ara caldrà que els agents implicats seguexin treballant per concretar-les en rutes diferenciades i atractives.

Tota la matinal s’ha desenvolupat amb un esperit col·laboratiu. Cornella ha començat fent una petita introducció teòrica, però després s’ha estructurat en diverses accions en què la implicació ha estat la clau.

bages-impuls-co-experience-03bages-impuls-co-experience-04En el “Taller d’actius”, s’ha fet un recull dels punts forts, de les síntesi que cadascun dels participants ha fet de la seva activitat professional. S’han fet unes primeres agrupacions, buscant les connexions entre els diferents perfils dels assistents: restauradors, hotelers, cellers, productors agroalimentaris, polítics i professionals del sector serveis. Després d’aquest taller n’han seguit d’altres, per dibuixar el mapa d’actius insòlits i la roda d’amics.

Ignasi Sala, de Bages Impuls, ha tancat la jornada recordant un dels principis bàsics de l’entitat organitzadora: “Hem de potenciar el Bages d’una manera col·laborativa, anar tots a l’una per fer possible que sigui un atractiu turístic de veritat”.

L’activitat, batejada com a  ‘Jornada de construcció dels actius turístics del Bages’, s’ha desenvolupat entre dos quarts de 9 i quarts de 2 de la tarda. L’organització ha comptat amb el suport privat d’Iberpotash, CaixaBank i institucional d’Ajuntament de Manresa, Consell Comarcal del Bages, Manresa Turisme, Diputació de Barcelona, Barcelona és molt més, Geoparc de la Catalunya Central i Parc de la Sèquia.

Xavier Olivé
manresainfo.cat