1a Fira ViBa

LA PRIMERA EDICIÓ DE LA FIRA VI-Ba

TOT UN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I D’IMPLICACIÓ DE LA GENT DEL BAGES

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la primera edició de la Fira Vi-Ba. Concretament, la inauguració oficial va tenir lloc dissabte al matí i va comptar amb la intervenció de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el director general de l’INCAVI, Salvador Puig; el president de la DO Pla de Bages, Joan Soler, el president de Bages Impuls!, Ignasi Sala; la tinent d’alcalde de cultura, Anna Crespo, i la presidenta de la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC), Roser Oduber Muntanyola.
Tots ells van destacar la implicació tant de les institucions com del comerç i la gent de la comarca, a més de la importància de celebrar actes com la Fira VI-Ba, per posar en valor el territori i els productes del Bages, no només el vi, també l’oli i la gastronomia en general.
La inauguració – que va començar amb els diferents parlaments la Plaça Sant Domènec i va finalitzat a l’Auditori de la Plana de l’Om, primer amb la projecció dels curts cinematogràfics, i seguidament amb la presentació del Pla Director de les Tines-.

Ahir, darrer dia de la Fira, tot i que al matí van caure quatre gotes, la resta de la jornada es va poder celebrar amb normalitat. Cal destacar l’afluència de gent que es van congregar a la Plaça Sant Domènec per gaudir de les diferents activitats:
– La Mostra de vins, enoturisme i art efímer urbà
– L’Espai Vi-Bar
– L’Espai gastronòmic:
– L’Aula de tast: tastos temàtics i singulars impartits pels millors sommeliers, enòlegs, viticultors, productors i comunicadors.
– Activitats infantils.
Entrega de premis i cloenda
A les 18h, i encara a la plaça Sant Domènec es va celebrar l’entrega de premis i l’acte de cloenda de la fira.
El premi “Viu la Pedra seca”, de restauració de barraques de vinya de la DO Pla de Bages ha estat per a Oli Migjorn, i el 2n premi ha estat per al Consorci del Bages per a la Gestió de Residus.
Moltes gràcies a tots per compartir aquesta experiència amb nosaltres. Desitgem de tot cor trobar-nos l’any vinent per celebrar la segona edició.
Salut, i visca la Fira ViBa!